Події
7 травня 2017
Військово-морський парад у Санкт-Петербурзі не відбудеться, оскільки в Балтику зайшов американський есмінець – ЗМІ
Есмінець Carney наблизився до російських вод.
news-image

Військово-морський парад у Санкт-Петербурзі не відбудеться через наближення до російських берегів американського есмінця USS Carney з ракетами "Томагавк". Про це з посиланням на власні джерела пише видання "Фонтанка", передає «Є!».

У міністерстві оборони офіційно не пояснили, чому з акваторії Неви раптово зникли всі бойові кораблі, які готувалися до параду Перемоги, йдеться в замітці.

"Нетипове пожвавлення спостерігалося суботнім ранком у Кронштадті, де дислокується Ленінградська військово-морська база. На три підводні човни та ракетний катер "Моршанськ" вантажили боєзапас. Ескадра вирушила в Балтійське море", – повідомляє "Фонтанка".

Есмінець USS Carney – у Гданській затоці на відстані можливого удару, повідомляють джерела.

"Офіцер Балтфлоту пояснив, що містянам не потрібно лякатися, закуповувати сіль і сірники. За його словами, розосередження бойових кораблів у морі – звичайна тактика військово-морського флоту в разі загрози завдавання раптового ракетного удару. Стоячи в лінії параду на Неві, кораблі Балтфлоту повністю беззахисні, а перебуваючи в морі й вишикувавшись "протиракетним ордером", можуть успішно відбити напад противника й завдати контрудару", – йдеться в матеріалі.

Джерела видання пов'язують напругу, з якою в РФ сприйняли візит есмінця США у води Балтійського моря, з атакою на сирійську урядову авіабазу, вчиненою 7 квітня із застосуванням ракет "Томагавк".