Політика
8 травня 2017
«Найбільша свиня, яку я коли-небудь знав» - в Чехії лідери коаліції скандалять, використовуючи лайливі вислови
Політики звинувачують один одного у брехні.
news-image

В Чехії партнери по правлячій коаліції звинувачують один одного у брехні, вдаючись в ході словесних перепалок до вульгарних виразів, передає «Є!» із посиланням на Радио Прага.

Прем'єр-міністр Богуслав Соботка назвав неучасть віце-прем'єра Андрія Бабіша в недільних телевізійних дебатах «боягузтвом». А Бабіш, в свою чергу, закликав главу уряду «не брехати». Одночасно він зізнався, що скоїв помилку, обговорюючи з редактором MF Dnes зміст запланованих статей.

Голова партії християнських демократів, що входить до коаліції, Павло Белобрадек повідомив, що Бабіш під час нарад відправляв політиків, включно з лідерами партій, «в зону жіночих статевих органів».

У таємному аудіозапису, що був оприлюднений на цьому тижні, Бабіш, кажучи про прем'єр-міністра Соботку, також вдається до вульгарних порівнянь: «найбільша свиня, яку я коли-небудь знав» і називає прем'єр-міністра "дурником".

Не тільки брехуном, а й боягузом назвав Андрія Бабіша на своєму профілі в Тwitter міністр внутрішніх справ Мілан Хованець.

Як відомо, віце-прем'єр і міністр фінансів Чехії Андрій Бабіш, який підозрюється в маніпулюванні ЗМІ, не взяв участі в недільній дискусії, що проходила по Чеському телебаченню, на яку був запрошений. На своєму профілі в мережі Facebook він пояснив небажання брати участь в дебатах тим, що йому б протистояли п'ятеро лідерів парламентських партій, а також ведучий телевізійної програми Вацлав Моравець. Бабіш підкреслив, що він «не тримається за свою посаду глави Мінфіну, однак від боротьби з політичними суперниками не відмовиться».

Після оприлюднення звукових записів, що викривають Бабіша в дачі вказівок щодо статей, спрямованих проти його політичних суперників, в розмові з журналістом видання, що раніше належало віце-прем'єру він зізнався, що зробив помилку.

«Це була заздалегідь підготовлена ​​провокація», - заявив Бабіш, який вважає себе її жертвою і повторює, що він, тим не менш, "не командував ніким з редакторів».
Читайте також: Прем’єр Чехії передумав подавати у відставку