Політика
12 січня 2015
Аваков розповів, як Росія бреше про відсутність запитів на видачу Україні Януковича
Аваков заявив, що Україна в односторонньому порядку вийде з угоди про розшук злочинців в рамках СНД, яка не виконується РФ
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці Фейсбук розповів, як Росія бреше про відсутність запитів української Генпрокуратури на видачу Україні екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Про це пише  Є | Єдність.інфо.

За словами Авакова, "запит про видачу або злочинця або людини, яка пербуває в розшуку, надсилається до органів країни, де розшукуваного було затримано за раніше оголошеним розшуком".

"Росія, у відповідності зі своїми зобов'язаннями, що діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців, зобов'язана була виставити в систему розшуку поданих Україною персонажів. І Януковича і ще 23 особи. Федеральна казенна організація "ДІАЦ МВС Росії", послідовно ігноруючи всі запити України, не виставляла в систему розшуку в країнах СНД розшук на Януковича і Ко. Тим самим порушуючи всі встановлені процедури.", - пише Аваков.

За його словами, "Росія бреше на державному рівні".

Більше того, Аваков заявив, що Україна в односторонньому порядку вийде з вищевказаної угоди про розшук злочинців в рамках СНД та ініціюватиме підписання відповідних двосторонніх договорів з рештою країн-членів СНД.