Світ
12 січня 2015
Charlie Hebdo в новому випуску опублікує карикатури на пророка Мухамеда
Новий номер вийде в середу, 14 січня
news-image

У наступному номері тижневика Charlie Hebdo будуть опубліковані карикатури на пророка Мухаммеда і жарти на тему релігії, заявив адвокат видання Рішар Малка.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Интерфакс".

"Ми не відступимося, інакше в цьому немає ніякого сенсу", - сказав Малка. З обкладинкою видання в редакції визначаться сьогодні увечері.

"Ми не хотіли робити номер-некролог. Ми не хочемо бути плаксами", - у свою чергу заявив французьким ЗМІ головний редактор журналу Жерар Біар.

Новий випуск видання почне продаватися у середу. Журнал, тираж якого зазвичай складає 60 тисяч примірників, цього разу вийде мільйонним тиражем.

Нагадаємо, що 7 січня в Парижі в результаті нападу трьох озброєних чоловіків, які представилися перехожим представниками єменського відділення терористичного угрупування "Аль-Каїда", на офіс сатиричного журналу Charlie Hebdo загинули 12 співробітників видання та поліцейських. Атака на редакцію журналу була визнана терактом.

Протягом наступних днів в ході нападів терористів та захоплення заручників загинули ще п'ятеро осіб - жінка-поліцейський та чотири відвідувачі захопленого магазину кошерної їжі в Парижі.