Суспільство
12 січня 2015
У Києві виник ажіотаж на оформлення біометричних паспортів
Жителі столиці шикуються в черги до півсотні людей, щоб подати документи на оформлення.
news-image

Жителі Києва створили величезні черги у відділах віз і реєстрації, щоб подати документи для оформлення біометричного паспорта. Про це розповіли в ОВІРі Дніпровського району столиці, повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Кореспондент.

За їхніми словами, за три години подачі документів тільки в одному пункті в чергу вишикувалися близько півсотні охочих.   Великий ажіотаж також підтверджують у Державній міграційній службі, але рекомендують не поспішати оформляти біометричні паспорти, оскільки до впровадження безвізового режиму з ЄС він не надає ніяких переваг.

  "Сьогодні ажіотаж утворився, оскільки з'явився новий паспорт і деякі люди хочуть його отримати першими. Але враховуючи те, що документи, які зараз є у людей на руках є чинними і якщо людині не потрібно терміново їхати за кордон, то бігти за оформленням біометричного паспорта немає ніякого сенсу", - сказав прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько.

  Він також додав, що на сьогодні розпочало роботу тільки 30 підрозділів служби в Україні, а вже в лютому їх буде близько 200.  

Раніше прем'єр України Арсеній Яценюк заявив про перенесення процедури оформлення біометричних паспортів з 1 на 12 січня.