Політика
10 травня 2017
Савченко попросила Макрона посилити санкції проти Росії
Савченко закликала Макрона зберегти і посилити санкції проти Російської Федерації, тому що влада цієї країни розуміє тільки силу і рішучість.
news-image

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко написала листа новообраному президенту Франції Еммануелю Макрону, в якому закликала зберегти і посилити санкції проти Російської Федерації. Текст листа депутат опублікувала на сторінці в Facebook.

Про це інформує «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

Савченко закликала Макрона зберегти і посилити санкції проти Російської Федерації, тому що "влада цієї країни розуміє тільки силу і рішучість".

"Франція, як країна, яка стоїть на захисті західноєвропейських цінностей у всьому світі і грає ключову роль у нормандському форматі, не може залишатися байдужою до грубого порушення міжнародного права і територій інших країн, яке вже четвертий рік демонструє Російська Федерація в Україні та Сирії", – написала Савченко.

За словами нардепа, це важливо, оскільки політика м'якого стримування агресора і принципу невтручання може призвести до катастрофи світового масштабу, як це було на початку Другої світової війни.

Також Савченко зазначила, що посилення міжнародної технічної і військової підтримки України допоможе країнам Європейського Союзу припинити і надалі стримувати втручання російської влади у внутрішню і зовнішню політику сусідніх держав.

Савченко акцентувала увагу на необхідності рішучих дій французьких політиків щодо звільнення українських заручників, які знаходяться в російських в'язницях.

"Я у великому боргу перед суспільством всього світу за своє визволення, тому роблю все для повернення українців додому живими, адже життя людини – це найвища цінність", – написала Савченко.

На завершення свого звернення народний депутат закликала Макрона роз'яснити українському народові і всьому світові першочергові кроки нової адміністрації президента щодо підтримки України.

 
Читайте також:Дружина майбутнього президента Франції була його вчителькою та старша на 24 роки