Події
10 травня 2017
«Укроборонпром» представив новий безпілотний БТР «Фантом» на виставці у Туреччині
Учасники виставки демонструють і знайомляться з сучасними оборонними технологіями.
news-image

Держпідприємство "Спецтехноекспорт", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", представило останню модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом" на міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2017, яка проходить у Туреччині, повідомили в прес-службі держконцерну.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Український "Фантом" вразив турецьких партнерів насамперед своєю мобільністю та адаптивністю до різних видів устаткування і озброєння, в тому числі протитанкового. Розробники продемонстрували іноземним партнерам можливі варіанти комплектації "Фантома" для виконання різних завдань вдень і вночі: розвідка, вогнева підтримка, евакуація поранених, доставка боєприпасів, спостереження на блокпостах, джерело живлення", - йдеться в повідомленні.


Згідно з повідомленням, також на виставці IDEF-2017 "Спецтехноекспорт" продемонстрував комплекс активного захисту "Шершень" ("Заслін"), який встановлюється на легку і важку бронетехніку, систему тандемного динамічного захисту нового покоління "Дуплет", а також станцію оптико-електронного придушення "Адрос "КТ-01 АВЕ", призначену для забезпечення високоефективного захисту вертольотів від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення різних типів. Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF проводиться в Туреччині вже в тринадцятий раз і є однією з найважливіших і найбільших за масштабами в Європі.

Учасники виставки демонструють і знайомляться з сучасними оборонними технологіями. Як повідомляв УНІАН, 29 серпня 2016 року державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонні підприємства України, презентував на Київському бронетанковому заводі в присутності секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака і гендиректора "Укроборонпрому" Романа Романова безпілотний багатофункціональний минибронетраспортер "Фантом".

Довідка. Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.



Читайте також: Україна вперше представила переносний реактивний гранатомет на виставці у Туреччині (фото)
Читайте також: Окупанти доставили на територію Донбасу зенітно-ракетний комплекс «Оса»