Світ
12 січня 2015
Антиісламський рух PEGIDA планує провести в Німеччині демонстрації солідарності з Charlie Hebdo
В Лейпцигу їм заборонено використання карикатур на пророка Мухамеда під час демонстрацій
news-image

Прихильники німецького руху проти ісламізації Заходу PEGIDA закликали провести марші по всій країні в понеділок, 12 січня, вперше після смертельних терактів минулого тижня в Парижі, які забрали життя 17 осіб.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

Учасникам PEGIDA в місті Лейпцигу було заборонено використовувати будь-які карикатури на пророка Мухаммеда під час їхніх демонстрацій. "Після Парижа, ми припускаємо, що карикатури на Мухамеда є провокацією", - сказав представник місцевої влади.

Німецькі політики, зокрема міністр юстиції Хайко Маас, а також представники Християнсько-соціалістичного союзу закликали представників PEGIDA відмовитись від своїх маршів.

Нагадаємо, що PEGIDA організовує протести щопонеділка в Дрездені протягом останніх кількох місяців, виступаючи проти надмірного напливу іноземних іммігрантів. Близько 18 тисяч людей вийшли підтримати рух в Дрездені минулого тижня. Візначимо, що в цьому місті підтримка PEGIDA найбільша.

Під час щотижневих демонстрацій лунають такі гасла, як "За збереження нашої культури", "Проти релігійного фанатизму" і "Проти релігійних воєн на німецькій землі".

Однак згодом у Німеччині поширилися демонстрації у відповідь, а діяльність і гасла групи PEGIDA викликали осуд німецьких політиків. Зокрема, в новорічному зверненні PEGIDA осудила і канцлер ФРН Ангела Меркель.

Цього разу також планується провести контр-демонстрації на знак протесту проти нападу на мусульман та іммігрантів за злочини, вчинені ісламськими терористами. Мітинги проти PEGIDA були заплановані в Ганновері, Дюссельдорфі, Гамбурзі, Мюнхені і Берліні.