Спорт
11 травня 2017
Президент ФФУ Андрій Павелко обраний членом дисциплінарного комітету ФІФА
У дисциплінарний комітет ФІФА вперше увійшов представник України.
news-image

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко обраний членом дисциплінарного комітету Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Таке рішення було прийнято на засіданні 67-го Конгресу ФІФА, який відбувся 11 травня в столиці Бахрейну Манамі, передає «Є!»
Делегати Конгресу ФІФА підтримали пропозицію президента організації Джанні Інфантіно і проголосували новий склад Дисциплінарного комітету, який буде працювати наступні чотири роки.
Кандидатуру Андрія Павелка на розгляд Ради ФІФА вніс президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін. Раніше в дисциплінарному комітеті ФІФА працював сам Чеферін, але після його обрання керівником УЄФА словенський спортивний функціонер запропонував передати свої повноваження Андрію Павелку.
Президент ФФУ, який отримав високу посаду в ФІФА, назвав це великою честю і великою відповідальністю.

«Ми тісно співпрацюємо з Александером Чеферіном із самого початку його президентства. Україна є надійним союзником президента УЄФА в проведенні системних реформ в європейському футболі», - зазначив Андрій Павелко.


Рішення Конгресу ФІФА стало історичним для України, представники якої ніколи раніше не посідали посад в комітетах Міжнародної футбольної організації.
Андрій Павелко впевнений, що це чудова нагода не лише представляти Україну в ФІФА, але і обмінюватися унікальним досвідом із колегами з інших країн.

«Ми зробимо все можливе, щоб переймати та впроваджувати в Україні кращі напрацювання світового футбольного товариства, навчати вітчизняних фахівців і закласти фундамент для принципового поліпшення роботи українських дисциплінарних органів. Поява представництва України в ФІФА буде сприяти успішному реформуванню нашої футбольної системи», - зазначив президент ФФУ.
Читайте також: Посол ЄС привітав українців зі скасуванням віз українською мовою (відео)
Читайте також: Марина Порошенко розповіла про найулюбленішу страву президента (відео)