Події
12 травня 2017
Штаб АТО підтвердив, що український військовий добровільно здався в полон «ЛНР» (відео)
Наразі військовослужбовця позбавлено військового звання «сержант».
news-image

Штаб АТО в п'ятницю, 12 травня, підтвердив, що чоловік на відео - сержант військової служби за контрактом Тарас Гап'як, передає «Є!»

"11 травня в мережі Інтернет було розміщено відеоматеріал допиту невизначеними особами військовослужбовця ЗСУ сержанта військової служби за контрактом Гап’яка Т. Я.

За попередньою інформацією було встановлено, що він самовільно залишив місце служби наприкінці березня цього року. За даним фактом було проведено службове розслідування, а також надіслано повідомлення у військову прокуратуру та у Військову службу правопорядку", - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на Фейсбуці.

У прес-центрі зазначили, що після ретельного вивчення інциденту, який стався наприкінці березня, та врахування всіх обставин військовослужбовця було позбавлено військового звання «сержант».

Матеріали службового розслідування направлено до військової прокуратури для прийняття правового рішення за статтею 430 ККУ – «Добровільна здача в полон».

У так званій "народній міліції" "ЛНР" повідомили, що умови служби в українській армії змусили українського військовослужбовця здатися в полон. Військовополонений розповів про брак військової техніки та особового складу в українській армії, про постійне розпивання спиртних напоїв особовим складом армії, і про те, що військовослужбовці намагаються будь-якими способами отримати звільнення або відпустку, щоб повернутися до своїх родин на батьківщину.