Політика
12 травня 2017
Нинішньому складу Ради платити зарплату не потрібно, - Вадим Рабінович
Депутати, які працюють в так званій коаліції, зазвичай розвивають різні напрямки бізнесу, і заробляють на цьому.
news-image

Народних депутатів Верховної Ради поточного скликання було б доречно позбавити заробітної плати, оскільки вони отримують гроші за лобіювання інтересів бізнесу. Про це в ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

«Я вважаю, що сьогоднішньому складу Верховної Ради платити зарплату не потрібно. Депутати, які працюють в так званій коаліції, зазвичай розвивають різні напрямки бізнесу. І заробляють на цьому бізнесі, на підтримці», - розповів опозиційний політик.

Вадим Рабінович також повідомив, що раніше в парламенті існувала інша практика. 

«Я пам'ятаю, ще років 8-10 тому, при Януковичі, платили по двадцять тисяч, по дві-три тисячі - в залежності від рангу. Просто за те, що ти сидиш там і піднімаєш вчасно руку. Але наша нинішня влада так не робить, їм шкода грошей. Тому вони своїм кажуть: "Ти йди туди, ти - туди". Якісь комерційні послаблення», - зазначив лідер партії «За життя».

За його словами, депутати лобіюють інтереси бізнесу перед членами Кабміну. 

«Якщо ви звернули увагу, п'ятниця - день уряду. Це унікальний день, коли я взагалі намагаюся не підходити до парламенту: мені соромно. Всі депутати збираються біля ложі уряду з якимись записочками. Вони весь час підбігають, ляскають прем'єра або когось ще і засовують ці записки. Той їх теж ляскає, бере записку і кладе в кишеню. Це дуже вигідний бізнес. Тому я вважаю, що депутатам нема чого платити», - резюмував Вадим Рабінович.
«Я пам'ятаю, ще років 8-10 тому, при Януковичі, платили по двадцять тисяч, по дві-три тисячі - в залежності від рангу. Просто за те, що ти сидиш там і піднімаєш вчасно руку. Але наша нинішня влада так не робить, їм шкода грошей. Тому вони своїм кажуть: "Ти йди туди, ти - туди". Якісь комерційні послаблення », - зазначив лідер партії «За життя».

Він додав, що нардепам з опозиції доводиться складніше. 

«Що стосується депутатів від опозиції, вони, на жаль, мають жити або на підніжному кормі від минулих режимів, або" підголосовувати". Тому я вважаю, що потрібно обмежити кількість людей в парламенті, вибрати тих, на кого немає кримінальних справ, і дати працювати новим людям», - підкреслив лідер партії «За життя».

Він заявив, що сам не користується ніякими депутатськими пільгами. 

«Я взагалі не беру їх доплат, не ходжу в "Феофанію", в перукарню, не користуюся їхніми машинами. Я ненавиджу всі ці пільги, які вони обіцяли повернути народу. Нічого не повернули і в два рази збільшили витрати. У Верховній Раді працюють тисячі людей. Якщо хтось скаже, що це неправда, - я відразу йду з політики», - відмітив Вадим Рабінович.

Нагадаємо, заробітна плата народного депутата складається з окладу, доплат і надбавок. Після Помаранчевої революції зарплати парламентаріїв прирівняли до зарплати міністрів (до 17 500 грн).

У 2014 році тодішній прем'єр Арсеній Яценюк обмежив зарплату депутатів до 6 500 грн, а в 2015-му нинішній прем'єр Володимир Гройсман, перебуваючи ще на посаді спікера Ради, знову збільшив депутатський оклад до 17 500 грн.

Читайте також:Гройсман очолив рейтинг найбагатших урядовців країни