Війна
12 травня 2017
45% переселенців із окупованих територій мають гроші лише на їжу
21% переміщених сімей мають загальний рівень доходів в 1500 - 3000 гривень на місяць.
news-image

Більше половини внутрішніх переселенців не мають роботи За даними дослідження міжнародної організації з міграції (МОМ), 45% внутрішньо переміщених осіб мають достатньо коштів тільки на продукти харчування.

Інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

Про це повідомляється в дослідженні, опублікованому на сайті МОМ. Повідомляється, що 21% переміщених сімей мають загальний рівень доходів в 1500 - 3000 гривень на місяць, в той час як 47% мають доходи від 3001 до 7000 грн. Середній дохід на одного внутрішнього переселенця зараз становить тисяча дев'ятсот дев'яносто одна грн. на місяць. У МОМ також відзначили зростання кількості працевлаштованих переселенців з 35% в березні 2016 року до 42% зараз.

"Однак, цей показник досить низький у порівнянні з рівнем зайнятості до переселення - близько однієї третини переселенців, які мали роботу до початку конфлікту, до сих пір не можуть працевлаштуватися", - відзначили в організації.

 Нагадаємо, регіональні штаби Державної служби з надзвичайних ситуацій вже зареєстрували понад 1 млн 157 тисяч внутрішньо переміщених осіб з анексованого Росією Криму та окупованого Донбасу.

Читайте також: Хочуть до Сирії: розвідка повідомила про небажання російських офіцерів воювати на Донбасі
Читайте також: Польська еліта стала на захист добросусідських відносин з Україною