Інтернет
12 травня 2017
Світова кібератака: Україна теж зазнала втрат
Серед постраждалих також лікарні Великої Британії, телекомунікаційні компанії в Іспанії та Росії та інші.
news-image

Співробітник компанії-розробника антивірусу Avast Якуб Кроустек повідомляє, що комп'ютерним вірусом, який вимагає викуп, заражені як мінімум 57 тисяч комп'ютерів.
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter. За його словами, вірус атакував комп'ютери в Росії, Україні та на Тайвані. Серед постраждалих також лікарні Великої Британії, телекомунікаційні компанії в Іспанії та Росії та інші.

avast.com

Нагадаємо, 12 травня стало відомо про масштабну кібератаку. У п'ятницю лікарні і телекомунікаційні компанії по всьому світу стали жертвами хакерів-вимагачів. Хакерська програма блокує ПК і вимагає викуп у біткоїнах в обмін на дешифрування файлів.

intel.malwaretech.com

В установ є тільки три дні, щоб відправити компенсацію хакерам. Після цього комп'ютери "поставлять на лічильник": ціна за повернення файлів зросте вдвічі. А якщо жертви хакерської атаки не заплатять протягом семи днів, то втратять своєї файли назавжди.

Читайте також: Я думаю, що нам потрібно не відбирати мобільні телефони у солдатів, а навчити їх відповідального використання Інтернету, - представник НАТО
Читайте також: ВООЗ повідомила про невідоме смертельне захворювання у Ліберії