Політика
15 травня 2017
«Такі особи, як Гонтарева, повинні не йти з пошаною, а сісти в тюрму», - Вадим Рабінович
За словами нардепа, національна валюта України перетворилася на інструмент для маніпуляцій керівництва НБУ.
news-image

Відставка глави НБУ Валерії Гонтаревої може бути продиктована перерозподілом сфер впливу в Нацбанку України. Про це в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Гонтаревої не можуть підшукати заміну не тому, що президент не встиг провести політичні консультації, а тому, що вона та її напарниця Рожкова ніяк не поділять, хто на потоки сяде. Насправді, всі ці страшні речі, які відбулися в Нацбанку: ситуація з національною валютою, з вкладниками, з банками, що лопнули, які були націоналізованіі - все це тема для багатотомних кримінальних справ. І такі справи обов'язково будуть, коли підуть покровителі керівниць НБУ», - заявив Вадим Рабінович.

За словами депутата, національна валюта України перетворилася на інструмент для маніпуляцій керівництва НБУ, переставши виконувати свої основні функції.

«Національна валюта в країні стає якоюсь іграшкою і забавою. Ось побачите: закінчиться "Євробачення" - відразу гривня повернеться на колишній рівень у 27 і вище. Чому? Та тому, що приїжджали іноземці, привозили валюту, треба було зібрати її побільше і заплатити дешевше А на людей плювати. Так не грають з валютою, це тільки наперсткарі так граються з валютою й економікою, як Гонтарева і Рожкова», - додав Вадим Рабінович, заявивши, що, на його думку, такі люди, як Валерія Гонтарева, повинні сидіти в тюрмі, а не з пошаною йти у відпустку.


Читайте також: У Раді систематично не голосують понад півсотні нардепів (список)
Читайте також: Зрозуміти та пробачити: Артеменко просить Раду не позбавляти його мандата