За кордоном заблокували 260 млн чиновників Януковича – Держслужба фінансового моніторин
Янукович і його оточення вкрали приблизно млрд – ГПУ.
news-image

На сьогодні за кордоном заблоковано активи колишніх чиновників часів екс-президента України Віктора Януковича на суму 7,19 млн, €15,87 млн і 135,01 млн швейцарських франків (загалом – приблизно 0 млн). Про це повідомила прес-служба Державної служби фінансового моніторингу, передає «Є!».

У відомстві, посилаючись на інформацію підрозділів фінансових розвідок інших країн, зазначили, що кошти заблоковані в таких країнах, як Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди. 

Держфінмоніторингом установлено, що протягом 2010–2013 років через рахунки в банках Латвії 42компаній-нерезидентів (зокрема в офшорних юрисдикціях), причетних до так званої сім'ї Януковича, були зроблені "псевдо інвестиції" в Україні на загальну суму понад ,3 млрд.

Надалі, із метою легалізації, частина цих коштів у сумі ,15 млрд була використана для придбання в Україні високоліквідних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), емітованих у доларах США, інші кошти – понад 0 млн – розміщені на депозитних рахунках у вітчизняних банках.