Політика
17 травня 2017
В Україні спростять процедуру отримання документів для жителів Донбасу
Відповідна норма міститься в затвердженому Кабміном плані заходів.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що для жителів непідконтрольною частини Донбасу спростять отримання українських документів. Про це він сказав на прес-конференції, інформує «Є!», з посиланням на veroyatno.com.ua.

«Я підкреслюю, що ми ніяких перешкод в отриманні українських паспортів для жителів окупованих територій не створимо, навпаки, спростимо ці процедури», - сказав він.

Це вже не перша обіцянка української влади щодо спрощення отримання українських документів, яке так і не було реалізовано.

Раніше повідомлялося, що надання адмінпослуг, в тому числі по реєстрації актів цивільного стану та видачі паспортів громадян України українцям, які проживають на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей, влади України мали намір вирішити до квітня 2017 року.

Відповідна норма міститься в затвердженому Кабміном Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики щодо непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей.

«Відпрацювати питання про можливість надання громадянам України, які проживають на неконтрольованої території адміністративних послуг (у тому числі по реєстрації актів цивільного стану, видачу паспортів громадянина України), на контрольованій території, поблизу пунктів перетину лінії розмежування», - йдеться в плані.
Читайте також: Суд виніс рішення стосовно пранкера Седюка
Читайте також: Тиждень до старту ЗНО в Україні: в мережі шахраї продають готові відповіді