Світ
17 травня 2017
У Франції відкривається 70-й Каннський кінофестиваль
У цьому році на Золоту пальмову гілку претендують 18 фільмів.
news-image

Сьогодні, 17 травня, у Франції відкривається ювілейний 70-й Каннський кінофестиваль.

Про це інформує «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

В цьому році на "Золоту пальмову гілку" претендують 18 фільмів.

Відкриє фестиваль конкурсна стрічка "Привиди Ісмаеля" Арно Деплешена, в якій знялися Маріон Котійяр, Шарлотта Генсбур і Луї Гаррель.

За головний приз фестивалю, будуть змагатися роботи Софії Копполи "Фатальна спокуса", Йоргоса Лантімоса "Вбивство священного оленя", Франсуа Озона "Лукавий коханець", драма Міхаеля Ханеке "Happy End", фільм Мішеля Хазанавічуса "Молодий Годар", картина Жака Дуайона "Роден" та інші.

Також, в основну конкурсну програму увійшов фільм українського режисера Сергія Лозниці "Лагідна". Сценарій до фільму був написаний за мотивами однойменної фантастичної повісті Федора Достоєвського. Зйомки фільму проходили в Латвії за участю Франції, Нідерландів, Німеччини, Росії, Литви та України.

Крім цього, на набережній Круазет буде показана історія про бойові дії на Донбасі – фільм "Іній" литовського кіномитця Шарунаса Бартаса, в якому знялася відома французька актриса Ванесса Параді.

Зазначимо, новий фільм видатного майстра світового кінематографа, франко-польського режисера Романа Поланскі "Засновано на реальних подіях" буде показаний поза конкурсом.

 

В рамках програми "Особливий погляд" заявлений фільм Кантеміра Балагова "Тіснота". Час дії фільму - 1998 рік. У ньому розповідається про єврейську родину, що проживає в Нальчику. Поворотним моментом фільму стає викрадення молодшого сина і його нареченої місцевими бандитами.

На честь 70-річчя фестивалю буде показано дві серії третього сезону серіалу "Твін Пікс"Девіда Лінча.

Слід додати, що всього за кілька тижнів до відкриття кінофестивалю вибухнув скандал між дирекцією фестивалю та американським онлайн-сервісом Netflix.

Суть конфлікту полягає в тому, що американська компанія представить на фестивалі дві картини, які вона не планує показувати на великих екранах -фільми будуть доступні тільки в онлайн-кінотеатрі Netflix. Це рішення змусило організаторів фестивалю змінити правила відбору картин в конкурсну програму.

З наступного року набере чинності нове правило: будь-який фільм, який хоче конкурувати в Каннах, повинен буде обов'язково показаний у французьких кінотеатрах.

Журі конкурсу цього року очолить культовий іспанський режисер Педро Альмодовар. Компанію йому складуть Уілл Сміт, Джессіка Честейн, Ума Турман та інші зірки кіно.

Як повідомлялося раніше, італійська актриса Моніка Беллуччі призначена ведучою Каннського фестивалю. А обличчям фестивалю стала італійська актриса Клаудія Кардинале - саме вона зображена на офіційному постері заходу.

Володарі головних нагород Каннського фестивалю 2017 року стануть відомі 23 травня, а триватиме кінофестиваль до 28 травня.