Київ
17 травня 2017
Жіноча збірна України: медіа день у Пущі Водиці (фото)
Напередодні відльоту до Риги на два товариські матчі зі збірною Латвії, національна жіноча збірна України провела відкрите тренування у Пущі Водиці.
news-image

16 травня, напередодні відльоту до Риги на два товариські матчі зі збірною Латвії, національна жіноча збірна України провела відкрите тренування у Пущі Водиці. Тут на базі Міжнародної тенісної академії вона готується до чемпіонату Європи, який стартує у Чехії, повідомляє «Є!».

Позаду перший тиждень зборів, Головний тренер команди Володимир Холопов поступово змістив акценти з індивідуальної до командної роботи. Зокрема під час звітного тренування дівчата відпрацювали ранній напад, напад у пікенролі, захисну вправу "Шелдріл", відточували кидкову майстерність.

У тренуванні взяли участь 13 гравців: Ольга Краєвська, ДіандраМосс, Євгенія  Спітковська, Ольга Яцковець, Таїсія Удоденко, Ганна Ольховик, Катерина Дорогобузова, Вікторія Горобець, Дар'я Завидна, Вікторія Кондусь, Аріна Білоцерківська, Катерина Добрікова, Ганна Зарицька. Дві останніх не поїдуть на перші спаринги. Натомість Володимир Холопов візьме ще Тетяну Юркевічус. Її, як і Крістіну Карп, він тимчасово відпустив на вирішальні ігри Студентської Ліги. Капітан команди Аліна Ягупова, а також Людмила Науменко, Валерія Бережинська, Катерина Римаренко, Оля Дубровіна та Леся Малашенко приєднаються до складу збірної після латвійських спарингів. О 9:40 17.05 літак зі збірною України візьме курс на Ригу.

Перед відкритим тренуванням на запитання журналістів відповіли на прес-конференції головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Холопов, гравець збірної України Катерина Дорогобузова і представник ТМ Parimatch Вадим Місюра.

Володимир Холопов:

Наша сила – не в індивідуальності гравців, а у командній грі. Ось у цьому нашу силу бачу. Не у прізвищах окремих виконавців. Ми маємо побудувати команду як один механізм, і втрата будь-якого гравця не має позначитися на результатах команди. Якщо нам вдасться цього досягти, поставити гарний захист у першу чергу, і ми будемо виглядати як команда… можу повторитися, якщо ми зіграємо так, як ми зіграли у гостях проти збірної Сербії, такий малюнок, така скамійка, така аура, якщо так буде – нам по силах вирішити будь-які завдання.

Катерина Дорогобузова:

- Ми не були фаворитами перед початком кваліфікаційного турніру, це дозволяло нам ні про що не турбуватися, грати у своє задоволення, показувати усе, що ми вміємо, і нам усе вдалося. Зараз, коли нас оголосили чи не головними претендентами на титул, це дуже приємно, але водночас це свідчить про те, що усі команди вже не зможуть нас недооцінити. І кожний противник вже буде дуже ретельно до нас готуватися.

Вадим Місюра:

- Ми, як торговельна марка Parimatch, із задоволенням відзначаємо, що рівень баскетболу сьогодні дійсно зростає і хочемо побажати, щоб наші чарівні дівчата показали на майданчику не тільки свою природню красу, а й здобули такі необхідні для досягнення мети перемоги.

Читайте також:У Харкові «Шахтар» і «Динамо» розіграють Кубок України з футболу

 

Читайте також:У футболці «Україна»: Марина Порошенко провела перший випуск зарядки на телебаченні (відео)