Київ
17 травня 2017
ЄС закликає Україну забезпечити безпечне проведення маршу ЛГБТ в Києві 18 червня
У заяві зазначено, що після інцидентів з проявом насильства щодо представників ЛГБТ, які мали місце раніше, міжнародне співтовариство продовжує висловлювати занепокоєння щодо безпеки ЛГБТ-громадян.
news-image

Україну закликають забезпечити мирне і безпечне проведення в Києві Маршу рівності 18 червня. Про це йдеться в спільній заяві послів країн ЄС, а також Канади і США, опублікованому прес-службою Представництва Євросоюзу в Україні.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

У заяві зазначено, що після інцидентів з проявом насильства щодо представників ЛГБТ, які мали місце раніше, міжнародне співтовариство продовжує висловлювати занепокоєння щодо безпеки ЛГБТ-громадян, їхніх друзів, родин і всіх, хто підтримує толерантність і рівність в Україні.

"Тема цьогорічного Маршу рівності, який планується на 18 червня 2017 року в Києві – "Країна для всіх!". Після мирного проведення заходів торішнього Київпрайду і цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення, гаслом якого було "Поважати різноманітність", ми закликаємо всіх скористатися цим успішним досвідом та продовжити підтримку рівності в Україні. Ми спільно закликаємо поліцію і міську владу підтримати і захистити право ЛГБТ і тих, хто їх підтримує, на проведення Маршу рівності. Ми також просимо всіх українців поважати право своїх громадян на мирне зібрання. Цей заклик поширюється на інші населені пункти в Україні, де можуть плануватися подібні заходи. Дипломатичне співтовариство планує спостерігати за ходою і приєднатися до нього, що буде відображати нашу прихильність справі просування прав людини і рівності", - йдеться в повідомленні.

Дипломати наголошують, що Україна вже здійснила суттєвий прогрес на шляху визнання і захисту прав людини, про що свідчать Національна стратегія в сфері прав людини та План дій, який забезпечує її виконання.

"Ми сподіваємося на мирне і безпечне проведення Маршу рівності в Києві та подібних заходів в інших населених пунктах України, а також на подальший рух у напрямі забезпечення рівності для всіх українців. В знак солідарності з ЛГБТ-спільнотою і цінностями різноманітності, 17 травня кілька дипломатичних представництв у Києві вивісять райдужний прапор, щоб відзначити Міжнародний день протидії гомофобії та трансфобії", - заявили дипломати.

Нагадаємо, в Марші рівності 18 червня в Києві візьмуть участь близько 5 тис. осіб. Забезпечити його безпеку правоохоронців закликала євродепутат Ребекка Хармс.

Читайте також:Меркель і Макрон обіцяють надати нової динаміки реформуванню ЄС