Події
17 травня 2017
У Варшаві п'яний 22-річний поляк напав на пару українців через їх національність
Нападникові загрожує три роки позбавлення волі.
news-image

У Варшаві відбувся напад на громадян України, 29-річну жінку та 30-річного чоловіка, через те, що вони розмовляли між собою українською мовою, передає «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

"На пару українців напав 22-річний чоловік. Йому не сподобалося, що іноземці спілкувалися рідною мовою. Кривдник почав спочатку ображати і принижувати їх, а потім побив чоловіка та обприскав їх з газового балончика. Нападника затримала поліція. Йому загрожує три роки позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався у варшавському районі Мокотув.

"Йому не сподобалося, що пара спілкувалася між собою на іншій мові. Коли жінка не відповіла на вульгарні висловлювання нападника, той підбіг до її партнера і почав бити його кулаками в обличчя та голову, завдавши йому кілька ударів. На прохання і плач переляканої жінки кривдник ніяк не реагував. У певний момент потерпілому вдалося вирватися. Тоді нападник обприскав їх обох сльозогінним газом. Крім того, він постійно вульгарно висловлювався на расовому ґрунті і зневажав їх з приводу їх національної приналежності", - розповів Роберт Конюши з Районної комендатури поліції Варшава II.

Пара сховалася від нападника в ресторані, який був поблизу. Однак той не здавався.

"Чоловік почав бити плечем у вхідні двері, вигукуючи, щоб йому віддали українців і він розбереться з ними", - додав Роберт Конюши.

Потерпілі викликали на місце поліцію. Правоохоронці затримали агресора, коли той намагався увірватися в заклад. Ним виявився 22-річний Адріан М., який був у стані алкогольного сп'яніння.

Як раніше повідомлялося, у Польщі побили українських студентів на національному ґрунті. Також у ЗМІ поширювалася інформація (за однією з версій - російський фейк) про побиття в Ґданську української школярки.

Читайте також:Активіст: Син екс-нардепа влаштував п'яне ДТП в Івано-Франківську