На Київщині позбавили волі на 9 років екс-керівника одного з відділень «Ощадбанку»
Судом призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права займати посади.
news-image

Прокуратура Київської області довела вину колишньої керуючої одного з відділень АТ "Ощадбанк", яка заволоділа коштами позичальника на суму 229 тисяч гривень, і засудила її до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області, інформує «Є!», з посиланням на ubr.ua.

В Ощадбанку вірять, що потрібні ЄБРР: хочуть продати 20% акцій

"Прокуратурою підтримано державне обвинувачення у відношенні особи, яке будучи керуючої одного з відділень АТ" Ощадбанк ", підробляючи підписи в документах на видачу готівки по кредитній лінії одного з клієнтів, заволоділа грошовими коштами позичальника на суму 229 ти гривень", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що зазначена особа, будучи наділеним організаційно-розпорядчими обов'язками, давала усну вказівку підлеглим працівникам - касирам банку про те, що вони повинні видати гроші з каси для передачі їх позичальнику, оскільки особисто він з'явитися не може. Отримані кошти керуюча залишала собі.

За наполегливій позиції Фастівської місцевої прокуратури судом визнано винним зазначена особа у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК і призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Крім цього, судом призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права займати посади, пов'язані з повною матеріальною відповідальністю строком на три роки.

Читайте також: Гройсман: Куди підуть конфісковані кошти Януковича, вирішить коаліція
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми плануємо реформувати систему стоматологічної допомоги через об’єднання 14 комунальних поліклінік у єдине підприємство»