Київ
17 травня 2017
«Місто в місті»: В Києві зведуть унікальний житловий комплекс
Комплекс буде побудований в районі Нивок.
news-image

17 травня в Києві будівельна компанія KAN Development презентувала початок зведення "живого" комплексу "Файна Таун". Комплекс буде побудований в районі Нивок.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

За словами почесного президента і власника KAN Development Ігоря Ніконова, головною особливістю комплексу стане те, що це буде не спальний район, а "місто в місті" зі своїми власними парками, торговими центрами, освітніми та спортивними закладами, майданчиками для відпочинку та іншої необхідної інфраструктурою .

"Наша компанія будує не квадратні метри - а середовище проживання, це наш основний принцип, - розповів журналістам Ігор Ніконов.

"Я вважаю, що такої класифікації, як" спальний район "не повинно існувати в природі, хоча подекуди, на жаль, вони до сих пір продовжують будуватися. Люди, яким доводиться жити в цих" спальних районах "не відчувають себе щасливими, у них немає почуття добросусідства. Загалом, живуть, немов у кам'яному мішку, відрізаними від природи і від нормального людського спілкування. Для нас такий підхід - неприйнятний. Тому на прикладі "Файна Таун" ми хочемо створити щось, що можна назвати "Києвом мрії ". Ми поєднали в один проект все, що необхідно челов ку для нормального життя. У нашому комплексі людина повинна відчувати позитив у всьому - починаючи з назви і закінчуючи всіма елементами, які входять в проект ", - зазначив Ніконов в коментарі" апостроф ".

За словами власника KAN Development, зараз на місці, де буде будуватися комплекс, розташовані старі теплиці, також частина території займає виставковий центр "Експоплаза". Останній вже викуплений забудовником у колишніх власників і буде знесений. На цьому місці з'являться низькоповерхова забудова (в середньому - 7 поверхів) з серйозним озелененням.

Як пояснив керівник компанії "Архиматика" (виступає архітектором проекту) Олександр Попов, кожен будинок в новому комплексі буде не схожий на інший. Більш того, індивідуальним буде кожен під'їзд.

"Ми не будемо забудовувати все стінами по 7 поверхів, а будемо десь опускатися до 4-х, до 2-х поверхів, створюючи тим самим цікаву і мальовничу середу", - пояснив архітектор.
"Причому будемо використовувати не застарілий принцип квартальної забудови, в результаті якого виходить двір-колодязь і вулиця-коридор із суцільною сіткою транспорту, а будемо використовувати відкриті та напіввідкриті квартали", - пояснив він.

В результаті в житловому комплексі буде створена пішохідна п'ятниця - кілька пішохідних зелених алей і вулиць, які складаються в пішохідний кільце, перетворюючи "Файна Таун" фактично в пішохідний містечко, куди буде заборонено доступ автомобілям. На цьому пішохідному кільці буде розташовано безліч дитячих майданчиків, майданчиків відпочинку для пенсіонерів, уздовж зелених вулиць - на перших поверхах будинків - будуть розташовані заклади на будь-який смак.

"У кварталі передбачено 12 гектарів благоустрою (при загальному розмірі комплексу 39 гектарів), це більше тисячі дерев, більше 4 тисяч кущів, 400 лавок, 24 дитячих майданчика та 17 майданчиків для спорту і багато чого іншого", - розповів Ігор Ніконов.

Не оминув увагою забудовник і зовнішні кордони комплексу. За словами девелопера, там буде реалізована концепція так званої "смарт-вулиці", де будуть використані не тільки сучасні технічні досягнення - інтелектуальне освітлення, пункти зарядок для електромобілів, гаджетів, а й архітектурні, які будуть враховувати інтереси як автомобілістів, так і пішоходів, і велосипедистів.

За словами Ігоря Ніконова, передбачена в "Файна Тауні" і власна котельня, що виключить будь-які питання з теплозабезпеченням, а також сучасні технології економії тепла та електроенергії, в тому числі - обов'язкові лічильники в кожній квартирі, внаслідок чого жителі комплексу зможуть значно економити до 2 , 5 раз в порівнянні з іншими жителями міста.

Незважаючи на всі перераховані вище зручності, "Файна Таун", проте, позиціонується як елітне житло лише за якістю - ціни на квартири будуть середньоринковими. Передбачається, що частина квартир в "Файна тауні" буде в форматі "смарт" - малогабаритних, які і зовсім будуть реалізовуватися за низькими цінами.

"Наша компанія першою в Україні запровадила таке поняття, як" місце існування, - зазначив власник KAN Development. - Ми вважаємо, що людина не може жити тільки в своїй квартирі - його будинок повинен бути набагато ширше. Тому ми намагаємося розширити поняття будинок до тих обрисів, на які можемо впливати. При цьому головним чинником, який йде лейтмотивом через всю нашу діяльність - це якість. Будуючи об'єкти, ми завжди ставимо на місце користувачів самих себе. Тому компромісів з якістю у нас не буває - воно незмінно на найвищому рівні ", - резюмував Ігор Ніконов.

Відзначимо, що перші мешканці "Файна Тауна" зможуть заселитися в нові квартири вже через півтора року.

Читайте також: Журналісти показали як виживають люди в розгромленій окупантами Авдіївці (відео)
Читайте також: Квартири в передмісті несуть для покупця додаткові витрати, - гендиректор «Укрбуд Девелопмент»