В Україні розробляють високоточні крилаті ракети
Випробування ракетного комплексу повинні проводитися в Україні.
news-image

У дніпропетровському конструкторському бюро Південне готують оперативно-тактичний ракетний комплекс Грім: проект знаходиться на стадії остаточного доведення ракети.

Про нових проектах КБ Південне розповів генеральний конструктор підприємства Олександр Дегтярьов, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

"Зараз на підприємстві зайняті розробкою і налагодженням семи проектів для потреб української армії, серед яких оперативно-тактичний ракетний комплекс Грім (дальність польоту від 250 до 450 км), знаходиться на стадії остаточного доведення ракети. Також в роботі проекти по високоточних крилатих ракетах наземного і корабельного базування, дві системи ППО з радіусом надійного ураження цілі до 150 км з перспективою 200-250 кілометрів. А також займаємося модернізацією ракетних систем залпового вогню", - сказав Дегтярьов.

 За його словами, випробування ракетного комплексу повинні проводитися в Україні. Місце поки шукають. Генеральний конструктор зазначив, що, на жаль, ці роботи ведуться не за державною програмою, а за рахунок недержавної допомоги Україні.

Читайте також: Ракета КНДР впала біля границі із Росією
Читайте також: Охоронець Яроша прострелив ноги таксисту за відмову відповідати на Слава Україні! (фото, відео 18+)