Суспільство
17 травня 2017
За загиблого військовослужбовця держава тепер виплатить понад мільйон
Винагорода становитиме: за першу лінію зіткнення - 7,5 тисячі, за просто службу в зоні АТО — 3,5 тисячі.
news-image

Президент підписав два закони щодо підвищення соціального захисту військових та членів їхніх сімей.   

Ідеться про закони "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей" та "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї", інформує «Є!».

- Цими змінами підвищено грошову винагороду за участь в Антитерористичній операції, - розповіла Богдана Сірків, керівник обласної Спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих. - Тепер ця винагорода становитиме за першу лінію зіткнення - 7,5 тисячі, за просто службу в зоні АТО — 3,5 тисячі.

    Збільшено вдвічі виплати родинам загиблих військовослужбовців. Їх встановлено у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, передбаченого законом для працездатних осіб. Тепер ця сума становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.    Також збільшили виплати інвалідам. Тож одноразову грошову виплату військовослужбовцям, які дістали інвалідність під час виконання обов’язків військової служби, для І групи інвалідності встановлено у розмірі 375-кратного прожиткового мінімуму, для ІІ групи - 300-кратного, для ІІІ групи - 225-кратного. 

Читайте також: За рішенням ВР аліменти - власність дитини
Читайте також: На Закарпатті ветеран АТО кинув гранату в кафе, поранено людину