Політика
18 травня 2017
Конгресмен закликав до імпічменту президента Трампа
Ел Грін є членом Демократичної партії.
news-image

Конгресмен від Демократичної партії від штату Техас Ел Грін закликав розпочати процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа, передає «Є!».

Сьогодні в Конгресі США я виступлю із закликом до імпічменту президента, – написав він у своєму Twitter.

15 травня конгресмен розповсюдив заяву, у якій пояснив свої претензії до президента:

Президент Трамп не вищий від закону. Він скоїв дії, що підпадають під імпічмент, і повинен бути притягнутий до відповідальності. Якщо вчинити інакше, то це приведе до того, що певні американці втратять повагу і припинять дотримуватися наших соціальних норм.

На думку Гріна, Трамп перешкоджає розслідуванню російського впливу на вибори президента США і зв'язків членів своєї команди з російськими офіційними особами.

Президент Трамп скоїв дії, за які він повинен бути притягнутий до відповідальності Палатою представників. Ці дії полягають у створенні перешкод законному розслідуванню зв'язків кампанії президента і російського впливу на вибори 2016 року. Відповідальність президента, як відомо з конституції, – це імпічмент, – зауважив конгресмен.

Пізніше було оприлюднено відео виступу Гріна в Конгресі. У ньому він закликає до імпічменту Трампа через його "перешкоджання здійсненню правосуддя".