Політика
18 травня 2017
Зупинена трагічна статистика: Аваков прокоментував скасування закону Савченко
З 10,2 тисяч достроково звільнених 1,5 тисячі повернулися назад під арешт і суд.
news-image
З 10,2 тисяч достроково звільнених за законом Савченко 1,5 тисячі повернулися назад під арешт і суд, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це у Twitter написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи скасування Верховною Радою закону Савченко.

"Закон Савченко" скасований - зупинена трагічна статистика: з 10,2 тис достроково звільнених 1,5 тисячі повернулися назад під арешт і суд!", - написав Аваков.

З цих 1,5 тисяч у 1447 випадках йдеться про крадіжки, у 53 - про умисні вбивства, у 35 — про нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Переглянути зображення у Твіттері
"У найтяжчий для правоохоронної системи 2016 рік реформ, коли систему лихоманило від переатестації та масових звільнень поліцейських, у країні, що воює і перенасичена зброєю, у час економічної кризи та безгрошів'я, політики дочасно звільнили з колоній і випустили у таке суспільство понад 10 тисяч засуджених злочинців. Наслідок - суттєве погіршення криміногенної ситуації через рецидив у понад 10%", - написав у Facebook глава департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.
Нагадаємо, що Верховна Рада скасувала формулу зарахування ув'язнення в СІЗО у строк позбавлення волі з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі" (так званий закон Савченко).