Політика
19 травня 2017
Гройсман у ВР презентував проект пенсійної реформи: пенсійний вік не підвищуватимуть (відео)
Голова уряду стверджує, що виплата пенсії залежитиме від стажу.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Години запитань до уряду" 19 травня презентував проект пенсійної реформи. За словами голови уряду, мінімальна пенсія 3 чи 5 тис. грн в Україні наразі неможлива, пише «Є!» з посиланням на УНІАН

"Я теж хочу, щоб мінімальна пенсія в країні була 3 тис. або 5 тис грн, але тоді буде зростати сам дефіцит Пенсійного фонду. Якщо він сьогодні 140 млрд, помножте його 3, і ви побачите, що це буде понад 400 млрд дефіцит, а це 40-50% нашого бюджету країни. Це неможливо сьогодні, економіка не може нам цього дозволити", - сказав Гройсман.

В рамках пенсійної реформи пенсійний вік підвищено не буде. 

За словами Гройсмана, запропонована урядом пенсійна реформа дозволить упродовж 7-10 років ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду.

«Ця реформа дає нам можливість побудувати бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. Упродовж 7-10 років ми вийдемо на нульовий дефіцит Пенсійного фонду», - сказав прем'єр.

При цьому Гройсман пообіцяв до кінця року внести до парламенту законопроект, який дозволить з 1 січня 2018 року підвищити пенсії військовим пенсіонерам.

 

Читайте також:Кабмін у рамках пенсійної реформи запустив спеціальний сайт

Читайте також:Стало відомо для чого в Україну приїхали представники місії МВФ