Війна
19 травня 2017
ЗСУ на Донбасі зазнали 24 обстрілів з боку бойовиків, - штаб АТО
На Донецькому напрямку з початку доби бойовики 7 разів відкривали вогонь.
news-image

Незаконні збройні формування з початку доби здійснили 24 обстріли позицій Збройних сил України у зоні проведення АТО, серед українських військових ніхто не загинув і не дістав поранення, інформує «Є!», з посиланням на ua.interfax.com.ua.

"Протягом дня російсько-терористичні бандформування продовжували обстрілювати позиції сил АТО, іноді використовуючи і важке артилерійське озброєння. З початку доби бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. (...) З початку доби втрат серед українських військових не було", - йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці в Facebook в п'ятницю ввечері.

На Приморському напрямку противник 14 разів відкривав вогонь, обстрілюючи укріплення українських захисників. Зокрема, під ворожий вогонь з 120-мм мінометів потрапили позиції поблизу Павлополя і Гнутового. А опорні пункти сил АТО біля Широкиного обстріляв противник з артилерійських систем калібру 122 мм. Північніше, на підступах до Мар'їнки і Красногорівки, бойовики також застосовували міномети калібрів 120 і 82 мм. З більш легкого озброєння противник обстрілював Чермалик, Новогригорівку, Новотроїцьке та Лебединське.

На Донецькому напрямку з початку доби бойовики 7 разів відкривали вогонь. Опорні пункти ЗСУ в передмісті Авдіївки НВФ кілька разів обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Також з мінометів були обстріляні українські оборонні позиції біля Кам'янки та Верхньоторецького А неподалік Зайцевого противник бив з гранатометів різних систем.

На Луганському напрямку бойовики тричі здійснювали обстріл українських воїнів, в районі Кримського, із застосуванням 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї меншого калібру.

"Ситуація вздовж всієї лінії розмежування перебуває під контролем підрозділів сил АТО. У разі необхідності українські захисники готові дати гідну відсіч противнику на будь-якій ділянці фронту", - наголосили в прес-центрі штабу АТО.
Читайте також: Бойовики обстріляли житлові будинки під Бердянськом із забороненої Мінськими домовленостями зброї
Читайте також: Терористи захопили кількох кримських татар на центральній площі Сімферополя