Події
19 травня 2017
Жителі Київщини відсудили чималі гроші через пожежу на нафтобазі
Жителі Київщини виграли справу спочатку в суді першої інстанції.
news-image

Перемогою постраждалих жителів Київщини завершився розгляд справи про відшкодування моральних і матеріальних збитків, завданих пожежею на складах мастильно-паливних матеріалів фірми "БРСМ-нафта". Два роки тому нафтобаза поблизу Василькова вибухнула та горіла два тижні, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Увесь цей час дим, попіл і гар лягали на городи і будинки в найближчих селах, а в селян мерли кури, гуси, худоба та псувалася городина. Більше того, люди невдовзі почали хворіти, а оскільки офіційно було встановлено порушення правил безпеки на нафтобазі, юристи порадили постраждалим позиватися до суду. 

 

Жителі Київщини виграли справу спочатку в суді першої інстанції, а тепер іще й апеляцію.

Суд оцінив моральну шкоду від пожежі на нафтобазі під Васильковим у 40 тисяч гривень
сплатити кожному постраждалому від 80 тисяч до 170 тисяч гривень. Щоправда, одразу після засідання представник нафтобази Олена Циганенко заявила, що відповідач виконати вирок не зможе, бо начебто вся власність фірми тоді згоріла разом із паливом.

"Повністю арештовані рахунки, відсутнє будь-яке майно, оскільки воно згоріло", - пояснила вона.

Позивачі ж, тим часом, забирати свої суми й не квапляться і погрожують судитися вже в касаційному суді за ще більшу грошову компенсацію. 

"Ми будем подавати ще скаргу. Скільки я маю ще віддати за лікування жінки, а скільки ще треба лікувати! Вона задихається, вона розмовляти не може".

Скандал у суді: підозрювані в пожежі на нафтобазі у Василькові спровокували вибух емоцій у постраждалих
обурений потерпілий Віталій Гримайло. 

Читайте також: На Харківщині ліквідовано підпільні підприємства по виробництву нафтопродуктів, які розповсюджували продукцію по всій території України
Читайте також: У Києві через недопалок згоріли три квартири (фото)