Суспільство
21 травня 2017
Найєм відповів Собчак: Свою непокору українці демонструють не в соцмережах
В грудні 2013 року ФСБ зажадала передати особисту інформацію організаторів груп Євромайдану.
news-image

Народний депутат від БПП і колишнійц журналіст Мустафа Найєм вважає, що надмірний пафос російської світської левиці та ведучої телеканалу "Дождь" Ксенії Собчак, з яким вона звернулася до президента України Петра Порошенка, м'яко кажучи, є недоречним.

Відповідний допис з’явився на його сторінці у Facebook, передає «Є!».

За його словами, активістам Євромайдану для координації власних дій достатньо було лише таких соцмереж, як Twitter i Facebook.

Думаю, мало хто про VK чув і в Тунісі, Ємені, Єгипті та інших країнах "Арабської весни", – додав політик.

Також він нагадав, як три роки тому засновник соцмережі "Вконтакте" Павло Дуров особисто зізнався, що розлучився зі своєю часткою соцмережі через те, що в грудні 2013 року ФСБ зажадала передати особисту інформацію організаторів груп Євромайдану.

Соромлюся запитати, а є десь в мережі посилання на звернення Ксенії до Миколи Патрушева або Володимира Путіна з вимогою припинити це неподобство. Я щось не бачив, – підкреслив нардеп.

Не оминув колишній журналіст увагою і коментар Ксенії Собчак щодо учасниці від Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойлової.

Юлія Самойлова, напевно, чудово співає, але, соррі, порушила закони і Конституцію нашої країни, у якої Кремль насильно урвав шматок території. Або пані Собчак щиро думає, що де-небудь у Великобританії, США або Іспанії за незаконний перетин держкордону зустрічають на червоному килимі і нагороджують за сміливість? – зауважив представник БПП.

Також Найем наголосив, що в Україні є достатньо журналістів і експертів, які регулярно та компетентно розкладають весь масштаб проблем економіки, корупції, судів тощо.

Натомість з Росії, на його думку, всі найкращі критики або втекли до Лондона, або плазують на Федеральних каналах, або, як наприклад, сама Собчак, змушені перебиватися інтернетом.

І наостанок. Свою непокору українці, на відміну від росіян, вважають за краще демонструвати не в соцмережах, а на барикадах і в окопах. І, як у вас прийнято виражатися, якщо треба буде, повторимо, – резюмував народний обранець.