Суспільство
22 травня 2017
Екс-працівник СБУ втік з колонії на Полтавщині
Відомство перевіряє вимоги кримінально-виконавчого законодавства.
news-image

У Полтавській області відкрито кримінальне провадження за фактом втечі з виправної колонії засудженого екс-працівника СБУ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області, передає «Є!».

Зазначається, що відомство перевіряє вимоги кримінально-виконавчого законодавства у Крюківській виправній колонії № 29, з виробничого об’єкта якої втік засуджений.

Крім того, прокуратура Полтавської області звернулася до Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з ініціативою про проведення службової перевірки стосовно працівників колонії.

Також вживаються оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення місцезнаходження та затримання втікача. Стан розшуку перебуває на контролі прокуратури області. Окрім цього, відомості про зазначений факт внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі, – додали у прокуратурі.

Зауважимо, що колишній співробітник СБУ народився у 1980 році та є уродженцем Сімферополя.

Зловмисник відбував покарання за розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом і незакінчений замах на втечу з місць позбавлення волі в Чернігівській області (Менська виправна колонія № 91).

До Крюківської колонії його було переведено рішенням Апеляційної комісії ДПтС України від 15 вересня 2016 року.

Втечу він здійснив 19 травня, не з’явившись на молочно-тваринній фермі, де працював.