Спорт
22 травня 2017
Українці здобули 11 нагород на І етапі Кубка світу з веслування на байдарках і каное
У змаганнях брали участь 256 спортсменів із 27 країн.
news-image

Цими вихідними у Монтемор-у-Велью(Іспанія) завершився І етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное, участь в якому взяло 256 спортсменів з 27 країн. За підсумками трьох днів змагань в медальній скарбничці “синьо-жовтої” збірної 11 нагород, п'ять з них — найвищого ґатунку, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Міністерства молоді та спорту України.

Перші перемоги для української команди здобули наші співвітчизники у заїздах двійок. Тріумфаторами змагань стали Іван Семикін-Ігор Трунов на дистанції 500 м та Віталій Цуркан-Олег Кухарик на дистанції 1000 м.

Байдарочник Олег Кухарик фінішував першим в одиночці на дистанції 500 метрів і в четвірці, також на «п’ятисотці», разом з Кирилом Черноморовим, Даніїлом Кузьміним та Ігорем Труновим.

Іще одну золоту нагороду здобула каное-двійка у складі бронзових призерів Олімпіади в Ріо Дмитра Янчука та Тараса Міщука. Хлопці також стали другими на більш довгій дистанції — 1000 м.

«Срібло» в активі Ігоря Трунова в спринті, а також жіночої байдарки-четвірки у складі Марії Кічасової, Анастасії Горлової, Анастасії Тодорової та Інни Грищун.

Двічі на третю сходинку п'єдесталу підіймалася каноїстка Людмила Лузан - у спринті на дистанції 200 та 500 метрів. Трійку призерок на двохсотметрівцці замкнули двійка у складі Анастасія Тодорова-Анастасія Горлова.

Слід відмітити, що це перший міжнародний старт збірної України під керівництвом дворазового оліміпйського чемпіона Юрія Чебана.