Політика
22 травня 2017
Рабінович пояснив, чому пенсійна реформа уряду - це фінансова піраміда
Якщо Верховна Рада затвердить реформу, то вона набере чинності вже з 1 жовтня 2017 року.
news-image

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини, національних меншин і міжетнічних відносин, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович закликає народних депутатів не голосувати за проект пенсійної реформи. Про це політик заявив в авторській програмі «Хто кому Рабінович» на каналі «112 Україна», передає «Є!»
Уряд презентував проект пенсійної реформи. Чиновники пропонують збільшити необхідний стаж для оформлення пенсії до 25 років, а ще через рік - до 35. Якщо Верховна Рада затвердить реформу, то вона набере чинності вже з 1 жовтня 2017 року.

«Всього два-три дні тому ніхто нічого взагалі не знав про пенсійну реформу. Раптом на всіх каналах пішла інформація: всюди Гройсман, який з пелюшок працює. І взагалі добре з 6 років почати працювати і в 50 вже померти. Насправді це все українська фінансова піраміда. На наших очах нам розповідають, що "ви тепер не халявщики, ви партнери", будьте з нами, разом будемо будувати країну», - говорить парламентарій.

За його словами, насправді пенсійний вік планують підвищити до 63-65 років. А пенсіонерам доведеться за кожен рік, якого не вистачає до стажу, доплачувати по 17 тисяч гривень.

«Пенсіонер вносить 17 тисяч в каси і каже: а тепер давай повертай мені по тисячі гривень. Це приголомшливий бізнес Гройсмана. Афера з пенсійною реформою призведе тільки до одного: повного знищення можливості пенсіонерів прожити на свою зарплату. До соціальних якихось подачок, на які можна буде купити шматочок хліба», - обурюється Вадим Рабінович.


Політик вважає, що шляхом погроз і шантажу влада може змусити парламент проголосувати за пенсійну реформу, адже вже трьом депутатам з різних фракцій пред'явлено зняття депутатської недоторканності.

Нагадаємо, що політик вимагає проведення дострокових парламентських виборів, щоб зупинити економічну та політичну кризу в країні.

Читайте також: Вакарчук - у трійці лідерів серед потенційних кандидатів у президенти
Читайте також: Українці здобули 11 нагород на І етапі Кубка світу з веслування на байдарках і каное