Волонтери створили мобільний додаток, який перераховує кошти військовим за 5 «зайвих» хвилин вашого сна
Автор проекту переконаний, що цей будильник привчає людей підтримувати армію постійно, а не лише в дні загострення бойових дій.
news-image
Автор ідеї Артем Карелін так пояснив специфіку роботи додатка: "Кожна пауза будильника надсилає гроші на потребу військових. Таким чином ви можете продовжувати спати, а вони продовжуватимуть охороняти ваш мирний сон".

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

За словами Кареліна, користувач заходить у додаток, реєструє свою банківську картку, потім налаштовує будильник, виставляє суму за паузу, яку він готовий сплатити – і гроші списуватимуться щоразу, коли переставлятиметься будильник. Кошти відразу надходитимуть на рахунок фонду "Повернись живим".

Автор проекту переконаний, що цей будильник привчає людей підтримувати армію постійно, а не лише в дні загострення бойових дій.

Сигналом будильника стала пісня на слова Сергій Жадана "Колискова", яку виконали "Лінія Маннергейма" та Саша Кольцова (гурт "Крихітка"). Як пояснив Жадан, пісня написана у формі діалогу між дівчиною та хлопцем, який пішов захищати Україну.

"Коли з'явилася пропозиця від організаторів, ... мені здалося, що непогано було б зробити текст про військових як простих людей, які колись повернуться додому, яких тут чекають, наших співгромадян, на місці яких можемо бути і ми. Так з'явився діалог дівчини, яка чекає хлопця, і самого хлопця", – сказав Сергій Жадан.

Відомо, що завантажити додаток можна безкоштовно у Google Play і App Store.

Читайте також: Укрзалізниця готує подарунок: спрощена система купівлі квитків
Читайте також: Українські десантники похизувались своїми вміннями у Житомирі: з'явилося відео