Світ
23 травня 2017
Польща обмежить імпорт автомобілів в Україну через безкінечні черги на кордоні
Українці використовують «лазівки» в податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС в Україну.
news-image

Польща обмежить імпорт авто в Україну з-за труднощів з прикордонним рухом і зростанням тривалості очікування на кордоні, викликаним скупченням автомобілів з іноземною реєстрацією. 

Інформує «Є!», з посиланням на bagnet.org.

Скупчення машин на польсько-українському кордоні обумовлено тим, що за українським законодавством громадяни України, які володіють зареєстрованими в Польщі автомобілями, зобов'язані перетинати кордон раз в 5 днів.

"Беручи до уваги масштаби цього явища (кількість перетинів кордону такого типу автомобілями становить 4,5 млн разів протягом року) це впливає на прикордонне русі і час очікування на кордоні", - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів Польщі.

Відзначається, що українці використовують "лазівки" в податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС в Україну.

Посилений контроль необхідний для виявлення податкових порушень, виявлення порушень законодавства у зв'язку зі спробами перевезення елементів, що становлять загрозу для безпеки країни, порушення законодавства щодо поводження товарів і технологій стратегічного значення, а також для безпечного обігу товарів на кордоні.

Як повідомлялося, 25 квітня власники машин з іноземною реєстрацією блокували під'їзну дорогу до пункту пропуску "Ужгород".

Нагадаємо, власники машин з іноземною реєстрацією періодично проводять акції з вимогою прийняти законопроект № 5567, який дозволить пом'якшити умови перебування автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні. Автори проекту пропонують дозволити безмитне ввезення б / у автомобілів старше семи років строком на рік з можливістю продовження в обмін на абонплату в процентах від вартості розмитнення автомобіля.

Читайте також: Через уведення безвізу для України Польща збільшить кількість митників на кордоні