Політика
13 січня 2015
В Росії відкрили справу на "українську воєнщину" по статті "геноцид"
Справу про геноцид буде поєднано в одному провадженні з порушеною раніше справою про заборонені методи ведення війни
news-image

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу, звинувативши "українську воєнщину" в геноциді російськомовного населення Донбасу. Про це пише  Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт відомства.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактами масових обстрілів в період з 01.12.2014 по 12.01.2015 з установок залпового вогню "Град", "Ураган", самохідних артилерійських установок "Акація" і "Гвоздика", іншого важкого озброєння, в тому числі із застосуванням запалювальних боєприпасів, міст Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ і Оленівка, а також інших населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Справу про геноцид буде поєднано в одному провадженні з порушеною раніше справою про заборонені методи ведення війни.

"Такі дії української воєнщини кваліфікуються як особливо тяжкі злочини не тільки по російському законодавству, а й за нормами міжнародного права", - відзначають росіяни.

Дії політичного та військового керівництва України, а також командири українських батальйонів "Айдар", "Азов" і "Дніпро", за словами російських слідчих, кваліфікуються "не інакше як геноцид (ст. 357 КК РФ), тобто знищення російськомовної групи населення".

У повідомленні також наголошується, що комітет може залучати до кримінальної відповідальності іноземних громадян, які вчинили злочин за межами Росії відносно громадян Росії.

Наприкінці вересня 2014 Слідчий комітет уже порушував кримінальну справу про геноцид російськомовного населення в Донбасі.