Політика
23 травня 2017
Вадим Рабінович: «Звільнення політв'язня Карпюка - це моя особиста справа»
Політик знайомий з політв'язнем багато років.
news-image

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович пообіцяв звільнити політв'язня Миколу Карпюка. Про це політик заявив в передачі «Хто кому Рабінович» на каналі «112 Україна», повідомляє «Є!».

Але питання телеглядача, чому за звільнення українського патріота Миколу Карпюка з московських казематів ніхто не бореться, Вадим Рабінович відповів наступне.

«Я думаю, що у нашої цинічної системи зовсім немає думок про те, хто потрапив в полон. Савченко цікавила всіх тому, що з неї робили політичний проект. Мене це глибоко обурювало тоді і зараз. Потім прийшла Надя, її, так би мовити, "забили" - і все в порядку», - говорить парламентарій.

За його словами, доля Миколи Карпюка - це «окрема моя біль», адже політик знайомий з політв'язнем багато років.

«Так наші життя переплелися, що саме з ним у мене давні, добрі стосунки. Я намагався різними дипломатичними, таємними і не дипломатичними каналами домовлятися якось про його долю - у мене поки не вийшло», - заявив Вадим Рабінович.

Політик днями звернувся з листом до колеги в російську Думу з проханням дозволити відвідати Миколу в тюрмі.

«Хоча б щоб його морально підтримати по тій простій причині, що сьогодні обмін полоненими повністю заморожений і нікуди не рухається. Я вважаю, що Карпюк - це моя особиста справа. Я дуже серйозно до цього питання ставлюся і дуже сподіваюся, я ніколи про це не говорив, що сьогодні або завтра Миколу ми вирвемо (з полону. - Ред.). А поки я хочу поїхати до нього, якщо мені це вдасться, і якийсь моральний обов'язок я виконаю. Але повірте мені: я особисто буду боротися за те, щоб абсолютно кожен повернувся», - резюмує лідер партії «За життя».

Читайте також:Савченко про особисте: «До мене можуть підійти тільки сміливі чоловіки»