Помер Роджер Мур, який зіграв третього Бонда
Роджер Мур став третім Бондом в історії офіційної «бондіани».
news-image

У віці 89 років помер британський актор Роджер Мур. Він грав "агента 007" в семи фільмах "бондіани".

Інформує «Є!», з посиланням на newsoboz.org.

У повідомленні сім'ї актора, розміщеному на сторінці Twitter, говориться, що він помер "після короткої, але відважної боротьби з раком", передає NewsOboz.org з посиланням на Gazeta.ua.

Сер Роджер Мур знаменитий в першу чергу за фільмами із серії про Джеймі Бонда - в кар'єрі актора їх було сім. Продюсер Альберт Р. Брокколі, в автобіографії "Коли тане сніг", говорить, що Мура на цю роль пропонував сам автор книг про Джеймса Бонда, Ян Флемінг.

Роджер Мур став третім Бондом в історії офіційної "бондіани", зігравши Джеймса в фільмах "Живи і дай померти" (1973), "Людина із золотим пістолетом" (1974), "Шпигун, який мене любив" (1977), "Місячний гонщик "(1979)," Тільки для твоїх очей "(1981)," Восьминіжка "(1983) і" Вид на вбивство "(1985).

Крім роботи в кіно, актор був знаменитий як посол Доброї волі ЮНІСЕФ, людина, який віддавав багато сил, часу і грошей на благодійність.

У 1999 році Мур був удостоєний звання командора ордена Британської імперії, а в 2003 році був зведений в лицарі-командор, що дало йому право додати до свого імені титул "сер". У 2008 році Мур був удостоєний зірки на Алеї Слави в Голлівуді, а французький уряд нагородив його Орденом мистецтв і літератури.

Читайте також: 75% ефіру – українською мовою. Рада проголосувала за квоти на ТБ
Читайте також: Як із Голлівуду: соцмережі у захваті від охоронця президента Південної Кореї (фото)