Події
23 травня 2017
Теракт у Манчестері: поліція встановила особу злочинця
Пріоритетом для правоохоронних та антитерористичних органів є встановити: діяв нападник самотужки чи був частиною терористичної мережі.
news-image

Підозрюваний у скоєнні терористичного нападу у Манчестері ввечері напередодні, 22 травня, ідентифікований як 22-річний Салман Абеді. Про це у вівторок, 23 травня, повідомили у британській поліції.

Інформує «Є!», з посиланням на dw.com.

"Я можу підтвердити, що чоловік, який підозрюється у здійсненні цього звірства минулої ночі, є 22-річним Салманом Абеді", - повідомив шеф поліції Манчестера Іен Гопкінс

За його словами, пріоритетом для правоохоронних та антитерористичних органів є встановити: діяв нападник самотужки чи був частиною терористичної мережі.

Раніше про це повідомило агентство Reuters з посиланням на кількох посадовців Сполучених Штатів Америки, які отримали цю інформацію від представників влади Великобританії. Крім того, за даними слідства, підозрюваний у скоєнні теракту приїхав до Манчестера з Лондона. 

Згідно з інформацією британських ЗМІ, Абеді народився у Манчестері у сім'ї вихідців з Лівії, які втекли з батьківщини, рятуючись від режиму колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі. Як пише видання Daily Telegraph, сім'я Абеді жила у районі Фаллоуфілд на півдні Манчестера протягом останніх щонайменше десяти років. За даними The Guardian, Абеді був відомий поліції та службам безпеки Великобританії.

У Манчестері проживає найбільша у Великобританії лівійська громада, яка, за даними BBC, нараховує близько 16 тисяч осіб.

Нагадаємо, ввечері у понеділок в концертному холі "Манчестер Арена" після виступу американської співачки Аріани Гранде пролунав вибух, внаслідок якого загинули 22 особи і ще 59 отримали поранення. Серед загиблих та поранених є багато дітей та підлітків, досі триває ідентифікація жертв. Однією з перших ідентифікованих жертв стала 8-річна дівчинка Саффі Роуз Руссос, яка прийшла на концерт разом зі своєю мамою та сестрою. Також наразі відома особа ще однією жертви, це 18-річна Джорджина Калландер.

Читайте також: «Я чула тільки дитячі крики», - повідомляє очевидець теракту у Манчестері (відео)
Читайте також: МЗС домовляється про безвіз ще з однією країною ЄС