Політика
24 травня 2017
В Раду надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Бобова
Надійшло подання прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи "Відродження" Геннадія Бобова.
news-image

До Верховної Ради надійшло подання прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи "Відродження" Геннадія Бобова. Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам сказав перший заступник голови Регламентного комітету ВР Павло Пинзеник, пише «Є!».

На питання, чи є у парламенті і Регламентному комітеті подання на притягнення до кримінальної відповідальності Бобова, депутат сказав:

«За моєю інформацією, у стінах парламенту з'явилося, зареєстроване, прийшло від Генеральної прокуратури. Наразі до комітету ще не дійшло з дорученням голови Верховної Ради» Пинзеник уточнив, що у поданні йдеться про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а про застосування запобіжних заходів у вигляді затримання чи арешту не сказано. “Йдеться про кваліфікацію — ухилення від сплати податків”, - додав представник Регламентного комітету.

Подання до ВР на зняття недоторканності з депутатів Лозового, Дейдея та Бобова було підготовлене 19 травня.

"В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) та Андрія Лозового ( ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", - заявляв Луценко.

Читайте також:Порошенко підпише мовні квоти на телебаченні