Події
24 травня 2017
У колишньому Міндоходів провели сотні обшуків, затримали 23 людини
Це найбільша антикорупційна операція, яка проходила і проходить дотепер у масштабах країни. Близько 96 млрд грн збитку державі група виявила.
news-image

Правоохоронці проводять обшуки в 15 обласних управліннях колишнього Міндоходів, вже затримано 23 особи.

Про це заявили голова МВС Арсен Аваков і військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.      

"Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила і проходить дотепер у масштабах країни. Близько 96 млрд грн збитку державі група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут у спеціальному оперативному режимі проходить координація затримання підозрюваних по всій країні. Тут їх будуть приймати, Анатолій (Матіос) їх буде направляти в суд", - заявив Аваков.

Як розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, на даний момент проводяться 454 обшуки.

"На даний момент понад 1700 співробітників Нацполиции і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави, відбувається одномоментне затримання низки осіб, які зараз у зв'язку з необхідністю їх доставки в суд для обрання запобіжного заходу, завдяки можливостям і сприянням МВС, Нацгвардії, будуть доставлятися авіатранспортом сюди зі врученням підозр і відправкою до Печерського суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу - арешт", - заявив Матіос.

 За словами Матіоса, частина людей вже затримані і їм обирається запобіжний захід. 

"Зараз відбувається операція щодо перших керівників та їх заступників всіх 15 обласних управлінь Міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, які мали пряме відношення до організації функціонування так званих податкових майданчиків, вони ж програмні підприємства, вони ж транзитери для податкових ям в результаті чого держава недоотримала, а фактично злочинна організація Януковича, Клименко та тих хто досі перебував в Україні, змогла збагатитися за рахунок платників податків на доведену наслідком суму 97 млрд грн", - пояснив військовий прокурор.

Читайте також:В Раду надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Бобова