Політика
14 січня 2015
Радбез ООН засудив обстріл автобусу під Волновахою попри невдоволення росіян
В кулуарах Ради безпеки ООН обговорюється питання можливого скликання позачергового засідання по Україні
news-image

Рада Безпеки ООН рішуче засудила обстріл терористами автобуса під Волновахою, в результаті якого загинули 12 мирних жителів, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

Відповідну заяву Радбез ухвалив під вечір вівторка в умовах дипломатичного опору делегації РФ, повідомило джерело, близьке до процесів прийняття рішень в штаб-квартирі ООН.

"Члени Ради Безпеки найрішучішим чином засудили вбивство одинадцяти і поранення сімнадцяти цивільних осіб, у тому числі жінок і дітей, в результаті обстрілу 13 січня 2015 року пасажирського автобуса у Волновасі Донецької області", - наголошується в документі.

Члени Радбезу висловили глибокі співчуття сім'ям загиблих і підкреслили необхідність "проведення об'єктивного розслідування та притягнення до відповідальності винних у цьому діянні".

В кулуарах Ради безпеки обговорюється питання можливого скликання позачергового засідання з української проблематики з огляду на останній розвиток ситуації, сказало джерело.

Нагадаємо, що у вівторок, 13 січня, бойовики невизнаних республік обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, що перевозив місцевих жителів. В результаті на місці загинули десять цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка. Таким чином, число жертв досягло 12-ти чоловік. Понад півтора десятки поранених жителів залишаються в лікарні.

Разом з тим, самі бойовики та російські ЗМІ повторили свою поведінку після атаки на малазійський літак рейсу МН-17. Спочатку вони привітали знищення українського блокпоста, а згодом звинуватили в трагедії українських військових. Детальніше читайте тут.