Світ
14 січня 2015
Вийшов новий номер Charlie Hebdo з карикатурою пророка Мухамеда
Надруковано 3 млн екземплярів першого після трагедії 7 січня номера Charlie Hebdо, хоча зазвичай тираж газети складає лише 60 тис. екземплярів
news-image

Новий номер сатиричного журналу Charlie Hebdo з карикатурою пророка Мухамеда надійшов у продаж у Франції, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на російську службу ВВС.

Надруковано три мільйони екземплярів першого після трагедії 7 січня номера сатиричного тижневика. Відзначимо, що зазвичай тираж газети складає лише 60 тис. екземплярів.

На обгортці журналу зображений пророк Мухамед, який тримає в руках табличку з написом "Я - Шарлі" (Je suis Charlie). У верхній частині малюнка написано: "Все прощено" (Tout est pardonné).

Карикатуру намалював карикатурист журналу Charlie Hebdo, відомий під псевдонімом Луз.

В ході прес-конференції, що пройшла 13 січня, він повідомив, що не відчуває страху після створення цієї обкладинки.

"Ми впевнені в інтелекті людей і в їхньому почутті гумору. Люди, які вчинили цей напад, не мають почуття гумору", - сказав художник.

Луз повідомив, що в цьому номері журналу представлені роботи всіх загиблих журналістів і карикатуристів. Він закликав читачів придбати цей номер журналу і таким чином підтримати свободу слова у Франції і в усьому світі.

"Ми не хотіли робити номер-некролог. Ми не хочемо бути плаксами", - заявив раніше французьким ЗМІ головний редактор журналу Жерар Біар.

Нагадаємо, що 7 січня в Парижі в результаті нападу трьох озброєних чоловіків, які представилися перехожим представниками єменського відділення терористичного угрупування "Аль-Каїда", на офіс сатиричного журналу Charlie Hebdo загинули 12 співробітників видання та поліцейських. Атака на редакцію журналу була визнана терактом.

Протягом наступних днів в ході нападів терористів та захоплення заручників загинули ще п'ятеро осіб - жінка-поліцейський та чотири відвідувачі захопленого магазину кошерної їжі в Парижі.