Україна
25 травня 2017
Кабмін затвердив програму реформування промислово-оборонного комплексу України
Ця програма реформування стосується всіх аспектів управління ОПК – від нормативної бази до експортного потенціалу.
news-image

У середу, 24 травня, Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) до 2021 року. 

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

"24 травня Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) на середньострокову перспективу. Це визначальний крок для української оборонної промисловості, адже вона отримала комплексний план проведення системної реформи на найближчі п'ять років", – йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, ця програма реформування стосується всіх аспектів управління ОПК – від нормативної бази до експортного потенціалу.

"Прийняття програми – це важлива подія, яка свідчить про незмінність курсу України на проведення реформ в оборонній промисловості. Хочу зазначити, що багато заходів програми вже виконуються. Це і новий формат ціноутворення, та надання державних гарантій, і перші кроки у реформі оборонного планування – трирічне державне оборонне замовлення", – зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко.

У відомстві також зазначили, що у планах на найближчий рік – кілька пілотних проектів, які дозволять оцінити можливості українського ОПК адаптуватися до міжнародних норм і процедур, зокрема, таких, що діють у країнах НАТО.

Як стало відомо, програма передбачає створення та оновлення виробничих потужностей підприємств ОПК за галузевим принципом, що дозволить впроваджувати державні галузеві програми, такі як Державна цільова програма створення і освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії, прийнята урядом у березні цього року.

"Програма знаходиться під грифом таємно, тому ознайомитись з її текстом не можна. Проте найближчим часом буде підготовлено план інституційних заходів Державної програми реформування та розвитку ОПК на 2017 рік, що не матиме грифу обмеження доступу", – вказується в повідомленні.
Читайте також: Не може член БПП бути незалежним генпрокурором, - Рабинович про Луценка
Читайте також: Кабмін схвалив стратегію малого і середнього бізнесу до 2020 року
Читайте також: Укроборонпром показав у дії новий пожежний танк