Події
25 травня 2017
У Лівії затримали батька та брата ймовірного терориста з Манчестера
У столиці Лівії Тріполі було затримано батька та молодшого брата Салмана Абеді, якого британська поліція вважає виконавцем теракту у Манчестері.
news-image

У столиці Лівії Тріполі було затримано батька та молодшого брата Салмана Абеді, якого британська поліція вважає виконавцем теракту у Манчестері.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Хашим Абеді, 18-річний брат Салмана, був затриманий в Тріполі у вівторок ввечері. Після арешту Хашим заявив слідчим, що він та його брат належали до терористичної групи "Ісламська держава".

"Брату було відомо про всі подробиці теракту", - йдеться в заяві сирійської антитерористичної служби, яка здійснила затримання.

51-річний батько Салмана та Хашима Рамадан Абеді був затриманий в середу. Перед цим у інтерв'ю агентству Associated Press він розповів, що Салман – невинний, а за 5 днів до теракту син готувався до паломництва у Мекку.

Батьку не пред’являли обвинувачення, його затримали тільки для допиту.

Також Рамадан Абеді підтвердив, що британська влада затримала ще одного його сина, 23-річного Ізмаїла у вівторок.

"Ми не віримо в убивство невинних людей. Ми не ті, хто підірвав себе серед невинних. Ми ходимо в мечеті. Ми читаємо Коран, але не це", - сказав Рамадан Абеді.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років.  

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Поліція вважає, що ймовірний терорист Салман Абеді діяв не сам, за терактом стоїть ціла мережа. 

Читайте також:Теракт у Манчестері: поліція встановила особу злочинця