Політика
26 травня 2017
«Чим швидше Луценко буде вигнаний не тільки з генпрокуратури, а взагалі з державного управління - тим краще для суспільства» - нардеп
Єгор Соболєв вважає роботу генпрокурора втратою часу для країни.
news-image

Кожен день перебування на посаді генпрокурора Юрія Луценка є втратою часу для України. Таку думку висловив журналістам у кулуарах парламенту нардеп Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»

"Я маю дуже простий приклад - справа Новинського. Генпрокурор Луценко приходив у парламент, просив згоду на зняття недоторканості. Ми ("Самопоміч" - ред.) боролися, щоб рішення не гальмувалося. Дозвіл Верховної Ради на розслідування справи щодо Новинського був отриманий Юрієм Луценком 6 грудня минулого року. Він казав: "Всі докази є, все зібрано, є результати телефонних перемовин, вкрали релігійного керівника" тощо. І що? Зараз кінець травня. Тиша. І так - по кожній справі", - сказав Єгор Соболєв.

Нардеп також додав, що генпрокурор повідомляє у парламенті неправдиву інформацію.

"У середу, коли генеральний прокурор був у парламенті, я у нього запитав, чому досі не розслідується справа про надання Конституційним судом диктаторських повноважень Віктору Януковичу. Це дуже проста справа - є підписи суддів, рішення суду. Самі судді наразі ходять у Конституційний суд, бо вони й досі працюють на посадах. А генеральний прокурор мені відповідає : "Ми не маємо права притягати суддю до відповідальності за його рішення". Це катастрофа! У Кримінальному кодексі є спеціальна стаття, яка називається "За винесення суддею неправосудного рішення".

Генпрокурор бреше парламенту про відсутність у Кримінальному кодексі статті, яка там є, і за яку Генпрокуратура порушила справу понад трьох років тому", - розповів Єгор Соболєв.

 

"Чим швидше Юрій Луценко буде вигнаний не тільки з генеральної прокуратури, а взагалі з державного управління, тим краще буде для суспільства", - підсумував політик.
Читайте також: Нардепи аплодували самі собі за те, що залишились працювати у п'ятницю
Читайте також: Павло Петренко повідомив про статистику розлучень подружніх пар, які скористалися послугою «Шлюб за добу»