Політика
26 травня 2017
Нардепи аплодували самі собі за те, що залишились працювати у п'ятницю
Як завжди, у п'ятницю сесійна зала ВР була напівпорожня.
news-image

У сесійній залі сидять одиниці нардепів із різних фракцій, які залишились у п'ятницю поговорити із виборцями та відпрацювати згідно зі своїм трудовим розпорядком робочий день у парламенті. Давайте привітаємо їх. Так почав свій виступ із трибуни парламенту народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, звертаючись до присутніх в залі народних обранців, передає кореспондент «Є!»
Після слів Ємця нардепи, яких станом на 13:30 залишилось у сесійній залі близько 30, поаплодували самі собі.

Продовжуючи промову, Леонід Ємець запропонував поговорити про те, як подолати проблему відсутності депутатів на засіданнях парламенту.

"У нас є колеги, яких не одне скликання вже обирають народними депутатами. Вони по двадцять років сидять у парламенті й з'являються у цій залі виключно під час складання присяги та під час голосування за генерального прокурора. Весь іншій час вони відсутні. А якщо претензії до них пред'являють, то вони кажуть: "Ми вже розрахувались із нашими виборцями під час виборчої кампанії: роздали їм гречку, гроші. Ми вже розрахувались за місця в списку, до нас ніяких претензій немає".

Так не може бути, так український парламент працювати не має права", - промовив нардеп.

Політик вважає, що єдиний вихід із ситуації, що склалася - прийняття нового виборчого законодавства з відкритими виборчими списками. Він зауважив, що це обіцяли українцям перед виборами всі політичні партії.

"Ми маємо це зробити, щоб цей парламент, наступний парламент та ті, що будуть після нього, могли належним чином виконувати свої обов'язки. Безпосередній зв'язок між виборцем та парламентарем можливо забезпечити виключно відкритими виборчими списками", - наголосив політик

Ємець зауважив, що відповідні законопроекти вже підготовані та найближчим часом будуть винесені на розгляд парламенту.

Читайте також: «Чим швидше Луценко буде вигнаний не тільки з генпрокуратури, а взагалі з державного управління - тим краще для суспільства» - нардеп
Читайте також: Павло Петренко повідомив про статистику розлучень подружніх пар, які скористалися послугою «Шлюб за добу»