Київ
26 травня 2017
Куди піти на День Києва: фестивалі, майстер-класи, творчі змагання
У суботу, 27 травня, з парку Тараса Шевченка о 17:00 стартуватиме святкова хода, яка закінчиться масовим виконанням гімну столиці.
news-image
У рамках святкування Дня Києва протягом тижня в столиці відбудеться 30 різноманітних заходів на загальноміському рівні і ще близько 150 заходів - в районах міста, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Із 25 травня розпочалися святкові заходи на Софійській площі – тут усіх охочих чекатимуть дні танцю, музики та співу.

Окрім того, 26 травня вже втретє відбудеться міжнародний фестиваль Anne de Kiev Fest під егідою ЮНЕСКО, UNICEF і КМДА. У рамках фестивалю заплановано оперний концерт "Чотири Королеви"; демонстрацію відеоопери "Анна Ярославна" та фільму-опери "Ярослав Мудрий". Також буде закладено Сквер франкофонії імені Анни Київської, де презентують сорт троянд із Франції, виведених спеціально на честь королеви Анни Київської.

У суботу, 27 травня, з парку Тараса Шевченка о 17:00 стартуватиме святкова хода, яка закінчиться масовим виконанням гімну столиці "Як тебе не любити, Києве мій".

Протягом усіх вихідних, 27 та 28 травня, в парку "Перемога" на глядачів чекає цікава різножанрова концертна програма та велика кількість інтерактивів – танцювальні змагання, майстер-класи для всіх охочих із сальси, латини, фламенко, східних танців, школи бойового гопаку тощо. Видовищною подією в ці дні стане й міський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром", у якому цього року змагатимуться понад 30 найкращих хорових аматорських колективів із усієї України.

Також, 27 та 28 травня на Контрактовій площі відбудеться ІІІ Фестиваль Культури Народів Подолу. Гості ознайомляться з історією життя кожного народу на Подолі, скуштують страви національної кухні, візьмуть участь у конкурсах і вікторинах. На дітей чекає насичена розважальна програма, майстер-класи з виготовлення десертів.