Події
27 травня 2017
На Запорізькій АЕС відключили один із енергоблоків
Заявку на відімкнення енергоблоку подано до 11:30 п'ятниці, 2 червня.
news-image

У п'ятницю, 26 травня, від енергомережі відключили енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Це було зроблено для усунення дефекту.

"26 травня 2017 року о 16:03 енергоблок №6 Запорізької АЕС відключено від енергомережі для усунення дефекту на імпульсній лінії головного циркуляційного насоса №4. Тривають операції з переведення реакторної установки енергоблоку №6 у стан "холодне зупинення", – зазначається в повідомленні.

Повідомляється також, що заявку на відімкнення енергоблоку подано до 11:30 п'ятниці, 2 червня. Наразі на Запорізькій АЕС працюють 3 енергоблоки. Сумарна потужність генераторів становить 2620 МВт.

"Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону", – вказується у повідомленні.

Як повідомлялося, 21 травня один з енергоблоків Запорізької АЕС автоматично відключився від мережі. Фахівці з'ясовували причини спрацювання автоматики.

Читайте також: В зоні відчуження запрацюють сонячні електростанції, - повідомив міністр екології і природних ресурсів
Читайте також: На Рівненщині в'язень стверджує, що його навмисно заразили ВІЛ-інфекцією