Політика
29 травня 2017
Експерт: Команді Віталія Кличка вдалося мінімізувати удар від підвищення транспортних тарифів по сімейних бюджетах киян
Економічно обгрунтований тариф на проїзд значно вище - близько 7 гривень
news-image

Минулого тижня міська адміністрація презентувала нові розцінки на проїзд в громадському транспорті. Так, вартість разового проїзду в наземному транспорті і метрополітені підвищиться рівно на одну гривню. До того ж, в місячних проїзних квитках закладено гнучка система знижок, завдяки якій кияни за одну поїздку заплатять ще менше, інформує «Є!».

«Підвищення тарифів на проїзд було неминучим. Нагадаю, що останній раз тарифи на послуги з перевезення в київському транспорті змінювалися в 2015 році. З того часу, відбулося масштабне подорожчання, ціни значно зросли буквально на все. Наприклад, електроенергія подорожчала більш ніж в 4 рази, збільшилася вартість дизельного палива, запчастин, тієї ж води. Абсолютно очевидно, що всі ці фактори поставили громадський транспорт на грань виживання. Варто віддати належне команді Віталія Кличка, яка навіть в таких умовах, продовжувала стримувати підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, і це при тому, що приватні перевізники підняли тарифи ще з початку лютого », - говорить експерт.

Слід врахувати, продовжує експерт, що економічно обгрунтований тариф на проїзд значно вище - близько 7 гривень, в той час, як пасажири платитимуть за проїзд в метро 5 гривень, а в наземному транспорті - 4 гривні. 

"Ще необхідно врахувати підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, транспортники повинні десь всі ці гроші акумулювати. Дуже важливо, що київська адміністрація, змогла знайти рішення, або скоріше необхідний компроміс, здавалося б, в такій патовій ситуації: підвищення тарифів - це удар для сімейних бюджетів, і ясно, що схвалення у людей не викликає. Більш того, подібні ситуації, як правило, супроводжуються критикою на сторону влади. В даному випадку, різниця в тарифі буде компенсована за рахунок міського бюджету, тобто весь вантаж нових тарифів на плечі киян не впаде. Важливий ще один момент: місто зберегло всі пільги, хоча по країні Кабмін скасував їх кілька років тому. І це, реальна, відчутна дія щодо захисту інтересів киян ", - повідомив він.

«Часто, політики кажуть про підвищення соц. стандартів для населення, але насправді мало що роблять. Так було з тарифами на ЖКГ, коли прем'єр-міністр обіцяв, що ніхто не буде платити за комуналку більше, ніж 20% від доходу сім'ї, проте ця заява виявилося далекою від дійсності. Приємно дивує, що на тлі заховившої всю країну епідемії популізму, Кличко працює в реальному секторі, намагається щось зробити для людей, трохи полегшити їм життя, а точніше мінімізувати наслідки погіршення ситуації, і це не в туманному майбутньому, а вже зараз. Підтвердження тому є і для Киян відчутні: від появи «Картки киянина» і до нинішнього прикладу з компромісним рішенням про транспортні перевезення - резюмував експерт.